BMW M4 DTM Champion Edition

Két évvel azután, hogy a BMW Motorsport pilótája megnyerte első DTM bajnoki címét, 2016-ban a BMW-s Marco Wittmann zárta a szezont a legjobbként. A fontos mérföldkövet különleges kiadású M4-essel ünnepli a BMW, amiből csupán 200 készül világszerte.

Az egyedi külső stílusjegyeiben a versenysorozatra emlékeztet. A lemezek alatt meglapuló blokk 69 lóerős teljesítménybeli és 50 Nm-es nyomatékbeli növekedés révén immáron 500 lóerőre és 600 Nm-re képes. A felfüggesztés versenyszinthez méltóan tökéletesített. A BMW M4 DTM Champion Edition általában vagy versenypályán vagy gyűjtők garázsában tűnhet fel a közeljövőben.

“Gratulálunk Wittmann-nek, RMG csapatának és a szerelőgárdának a BMW Motorsporttól” – mondta Frank van Meel, a BMW M GmbH elnöke. “Úgy tisztelgünk Marco teljesítménye előtt, hogy különleges kiadást készítettünk az M4-esből. Korábban egyik edition modellünk sem állt ennyire közel az autóversenyzéshez, mint az M4 DTM Champion Edition.”

p90239341_lowres_the-bmw-m4-dtm-champ

A BMW M4 DTM Champion Edition lenyűgöző számokat mutat fel a dinamizmus terén. A 0-100 km/h-s gyorsulást mindössze 3,8 másodperc alatt teljesíti, míg végsebessége 305 km/h-nál korlátozott. A figyelemre méltó teljesítményben fontos szerepe van az innovatív, égéstérbe fecskendezett víznek, amelyet korábban már az M4 GTS-ben ismerhettünk meg. A technológiával nemcsak 16%-kal nagyobb teljesítményt lehet elérni, hanem a hűtőhatás révén jelentősen csökkenthetők az erőforrás hőmérséklethez kapcsolódó korlátai.

A modell teteje és motorháza például szénszálas a tömegcsökkentés érdekében. A kipufogórendszerhez titán elemeket is felhasználtak. A belső térben egyedi M-sportos ízlésvilág köszönt minket kiváló oldaltartású pilóta- és utasüléssel, sportkormánnyal – hátsó ülések nélkül. Az első fényszórók adaptív, a hátsók OLED-esek, emellett azért automatikusan sötétedő külső és belső tükröt, parkolószenzorokat, klímát és navigációt is adnak a teljesítményorientált M4 DTM Champion Edition-höz, hogy a kényelem ne menjen teljesen a sportosság rovására.

p90239339_lowres_the-bmw-m4-dtm-champ

A 3 módban állítható lengéscsillapítók szét- és összenyomódása is változtatható, így teljesen személyre szabhatók a beállítások. A 265/35 R19-es első és a 285/30 R20-as hátsó, egyedi könnyűfém felniken Michelin Pilot Sport Cup 2 abroncsok feszülnek, amelyek a karbon-kerámia fékrendszerrel együtt felelnek a hatékony lassításért és a stabilitásért.

A BMW M4 DTM Champion Edition 2016-ból összesen 200 példány készül világszerte. Ára körülbelül 148 500 euró lesz (Németország).